NUT-project van het jaar

De NUT-leden zijn actieve en dynamische organisaties. Binnen elk centrum gebeuren mooie dingen maar weten we hier eigenlijk wel voldoende over? Om van elkaar te leren en meer over elkaar te weten, is er de verkiezing van ‘NUT-project van het jaar’.

 
NUT-project van het jaarTalencentrum Babel (Universiteit Utrecht) werd op 17 maart 2017 op de NUT-conferentie in Utrecht uitgeroepen tot de winnaar in de verkiezing ‘NUT-project van het jaar 2017’!

Met het project Online NT2-cursussen voor vluchtelingen heeft Babel speciaal voor vluchtelingen die nog in de asielprocedure zitten, online taalcursussen ontwikkeld. In deze cursussen zijn alle onderdelen online, is er schriftelijke en mondelinge interactie met medecursisten, geeft een docent feedback bij opdrachten en beantwoordt hij vragen.

Eén van de juryleden formuleerde zo waarom het een verdiende winnaar is:

Mooi aan dit project vind ik dat het heel duidelijk een maatschappelijke relevantie kent. Wat mij in positieve zin opvalt, is dat er veel aandacht is geweest voor het uitzoeken waar de leerbehoefte van vluchtelingen precies ligt en op welke manier zij het beste ondersteund kunnen worden. Juist van wege de urgentie van de vluchtelingenproblematiek is er een reële valkuil van eerst handelen en dan nadenken. Het lijkt erop dat dit project erin geslaagd is om toch eerst goed uit te zoeken en te toetsen wat de specifieke doelgroep nodig heeft, in plaats van direct in de actiemodus schieten. Daarbij vind ik dat het project heel inzichtelijk maakt wat de specifieke meerwaarde van online onderwijs kan zijn.

 

Meer weten?