Talencentrum in de kijker: Rijksuniversiteit Groningen

hugging-face Hier zijn we supertrots op: De MOOC Introduction to Dutch staat in de top 50 Class Central, een lijst gebaseerd op beoordelingen van duizenden gebruikers. We hebben na twee jaar een levensvatbare afdeling Interculturele Communicatie op poten kunnen zetten en onze specialisatie NT2 is een succes: de meeste deelnemers hebben na afronding een baan gevonden als NT2- docent.

 
Thinking_FaceEen obstakel waar we vaak tegenaan lopen, is het tekort aan leslokalen als gevolg van de enorme toename van cursussen voor zowel studenten als vluchtelingen. We kunnen tot nu toe nog steeds een ieder die belangstelling heeft bedienen, maar we lopen wel tegen de grenzen van de mogelijkheden aan. Daar gaan we wat aan doen!

 
bicepsIn het kader van RUG-breed taal- en cultuurbeleid hebben alle faculteiten en diensten plannen gemaakt om de taal- en interculturele vaardigheden van met name staf te verbeteren. Na een lange periode van radiostilte wil iedereen het liefst morgen aan de slag. We hebben er een aardige kluif aan om ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk aanvragen kunnen honoreren.

(Anje Dijk, Talencentrum, Rijksuniversiteit Groningen)