TLC Pack ontvangt Grundtvig Award for excellence

TLCTLC Pack, de taalcursus voor anderstalige zorgkundigen,  ontving de EAEA Grundtvig Award 2016 als winnaar in de categorie ‘beste Europese project’. Volgens de jury biedt TLC Pack een praktisch antwoord op een bestaand probleem: “Het aantal anderstalige zorgkundigen groeit over heel Europa, maar velen van hen beschikken niet over de nodige talige en interculturele competenties.”

Linguapolis, verantwoordelijk voor de Nederlandse versie van de taalcursus, is verheugd over deze belangrijke erkenning, slechts een week na de officiële lancering van het TLC Pack platform. “Het pakket biedt een goede mix van authentieke video’s, gevarieerde oefeningen, interculturele topics en een relevante woordenlijst  – en dat allemaal gratis”, zegt Margret Oberhofer, Coördinator internationale projecten bij Linguapolis. Afgezien van het Nederlands, is TLC Pack ook in het Engels, Duits, Grieks, Italiaans en Spaans beschikbaar (zowel online en als PDF).

De European Association for the Education of Adults (EAEA) reikt sinds 2003 een prijs uit voor projecten die voor  excellentie in het volwassenenonderwijs staan. De EAEA is een Europese NGO met 137 organisaties  in 44 landen als leden, die samen meer dan 60 miljoen volwassen leerders in heel Europa vertegenwoordigen.

 

Meer info:

(Margret Oberhofer, Linguapolis, Universiteit Antwerpen)