NUT-project van het jaar – Procedure

De NUT-leden zijn actieve en dynamische organisaties. Binnen elk centrum gebeuren mooie dingen maar weten we hier eigenlijk wel voldoende over? Om van elkaar te leren en meer over elkaar te weten is er nu de verkiezing van ‘NUT-project van het jaar’.

Wat
Elk NUT-lid mag 1 project nomineren voor de verkiezing, via het aanmeldingsformulier ‘NUT-project van het jaar’ (Word-document te bezorgen aan info@nut-talen.eu). De deadline om een project in te dienen is midden februari. (Deadlines: zie onderaan, ‘Belangrijke data’.)

De projecten kunnen gaan over inhoudelijke profilering, de bedrijfsvoering en/of de (interne of externe) communicatie van het centrum. Denk hierbij aan een cursus, publicatie, toets, curriculum, communicatiemiddel, HR-beleid, taalbeleid, evenement, subsidie of evaluatiesysteem. Het project moet ten minste gedeeltelijk door het talencentrum ontwikkeld en geïmplementeerd zijn.

Stemmen
Eind februari begint de online stemming. Alleen medewerkers van een talencentrum aangesloten bij de NUT worden uitgenodigd om te stemmen (vaste, declaranten, freelancers). Elke medewerker mag op maximum  drie projecten stemmen maar niet op het eigen project.

Na de online stemming vormen de drie projecten met de meeste stemmen de top drie. De medewerkers van deze projecten worden uitgenodigd om tijdens de NUT-conferentie hun project te presenteren.

Jury

Na de stemming onder de NUT-leden kiest een vakjury uit de top drie de uiteindelijke winnaar. De vakjury bestaat uit een vijftal externe stakeholders (ministerie van OCW en van Onderwijs, VSNU, Taalunie en EPOS). Selectiecriteria zijn onder andere originaliteit, uniciteit, toegevoegde waarde, toepasbaarheid, duurzaamheid, innovatie, interdisciplinaire waarde, efficiëntie en PR-waarde.

Op de jaarlijkse NUT-conferentie worden de drie populairste projecten voorgesteld en wordt de winnaar bekend gemaakt.Winnaar
De winnaar ontvangt een bon ter waarde van €150, te besteden ‘ter meerdere eer, glorie en vermaak’ van het eigen centrum.

Belangrijke data 2020

  • 15 februari 2020: deadline indienen project
  • 20 februari – 3 maart 2020: online stemming
  • 20 maart 2020: bekendmaking winnaar op de NUT-conferentie