NUT-project van het jaar – Winnaar 2018

Nathalie Nouwen (rechts) neemt namens KU Leuven de prijs in ontvangst.

Op 23 maart 2018 werd het Instituut voor Levende Talen (KU Leuven) op de NUT-conferentie in Groningen uitgeroepen tot de winnaar in de verkiezing ‘NUT-project van het jaar 2018’!

De Online schrijfhulp Academisch Nederlands en Engels  begeleidt een student op een geïndividualiseerde en procesgerichte manier in de ontwikkeling van zijn academische schrijfvaardigheid, zonder dat hij daarbij zijn verantwoordelijkheid en zelfstandigheid verliest.

Uit het juryrapport:

De online schrijfhulp Academisch Nederlands en Engels beantwoordt aan een reële nood van studenten om hun papers beter te schrijven in het kader van hun opleiding in het hoger onderwijs. Het is positief dat de tool twee talen aanbiedt. Daarnaast stimuleert het het leerproces en is de tool ruim toepasbaar.

De stemming verliep als volgt: 

  • Alle medewerkers van elk NUT-talencentrum mogen stemmen.
  • Elke medewerker mag maximaal twee projecten aanvinken. Stemmen voor het project van het eigen centrum is niet mogelijk.
  • De drie projecten met de meeste stemmen leggen we voor aan de vakjury bestaande uit de Ministeries van Onderwijs in Vlaanderen en Nederland, de VSNU, de Taalunie en EPOS Vlaanderen, die een rangorde maakt en de eindwinnaar selecteert.
  • Deze drie projecten worden vervolgens tijdens de NUT-conferentie gepresenteerd door de betrokken medewerkers. Aansluitend maken we de eindwinnaar bekend.

Meer weten?

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief