20e Europese Dag van de Talen in Antwerpen

De Europese Dag van de Talen viert in 2021 zijn twintigste verjaardag. Het EDT-congres dat Epos-Vlaanderen naar aanleiding van de Europese Dag van de Talen reeds voor de tiende keer organiseerden, was een schot in de roos. Al snel bleek dat het thema van deze editie: “Lezen in alle talen” een groot aantal geïnteresseerden aansprak.

Ruim 180 taalliefhebbers werden verwelkomd op Campus Carolus in Antwerpen. De dag begon met een boeiend debat met als thema “nieuwe perspectieven op leesbevordering”. Hierna volgde de uitreiking van de EDT-awards en het Europees Talenlabel 2020.

Na de lunch, met intussen de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de inspirerende standenbeurs, volgde een waaier aan workshops. Een gevarieerd aanbod, niet enkel in het Nederlands maar ook in het Frans, Engels, Duits en Spaans. Je vindt onderaan op deze webpagina de PowerPointvoorstellingen van de verschillende workshops terug.

Afsluitend was er een feestelijke receptie waarop iedereen het glas mocht heffen op de twintigste verjaardag van de Europese Dag van de Talen. Lut Baten, oud-voorzitter van het EDT-platform, geeft de groei van EDT weer in een mooi overzicht.