In’to heeft afscheid genomen van directeur Liesbet Korebrits

Op 29 november nam In’to Languages officieel afscheid van directeur Liesbet Korebrits.

Magische middag en avond
Het werd een onvergetelijke middag en avond in de Efteling waar niet alleen Liesbet, maar ook alle In’to-collega’s met plezier aan terug zullen blijven denken.

’s Middags kon iedereen zich in groepjes heerlijk uitleven in het magische sprookjespark. De Ruige Rakkers waren niet uit de achtbanen weg te slaan, terwijl de Dynamische Dromers hun ogen uitkeken bij attracties als Symbolica en de Droomvlucht.

Aan het einde van de middag verzamelden we in het Wapen van Raveleijn waar we eerst met z’n allen genoten van een Bourgondische maaltijd. Aansluitend zetten we Liesbet uitgebreid in het zonnetje met een figuurlijke rollercoaster van acts, speeches, liedjes, de overhandiging van een juweel, het Liesbet Korebrits Stipendium en een liber amicorum waar alle In’to-ers aan konden bijgedragen. En zo kwam er een eind aan een magische en ontroerende dag en aan Liesbets indrukwekkende In’to-carrière.

Liesbet Korebrits Stipendium
Omdat Liesbet zich 26 jaar heeft ingezet voor de organisatie, omdat haar hart ligt bij taalonderwijs en in het bijzonder bij het bieden van onderwijskansen aan vluchtelingen, leek een stipendium dat haar naam draagt een passend en eervol cadeau. Een stipendium, gericht op vluchtelingen/inburgeraars, sluit daarnaast goed aan bij andere initiatieven waarin Liesbet een voortrekkersrol heeft gespeeld, zoals het Inclusion programma en het schakeljaar voor vluchtelingstudenten aan de Radboud Universiteit.

Het Liesbet Korebrits Stipendium bestaat uit een geldprijs van € 1500,- en een lichtgevend boek met opdruk en heeft tot doel om inburgeraars de gelegenheid te bieden zich via het leren van de Nederlandse of Engelse taal een betere positie in de samenleving te verschaffen.

Ambassadeur Life Long Learning
Liesbet heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging, maar blijft wel op de campus in Nijmegen. Als ambassadeur Life Long Learning zal Liesbet in opdracht van het college van bestuur van de Radboud Universiteit gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de zichtbaarheid, het potentieel, en de kwaliteit van de Radboud Universiteit als modern en innovatief kennisinstituut voor academisch opgeleide professionals van buiten de universiteit te vergroten.

(Annick Dankers, Radboud in’to Languages, Radboud Universiteit Nijmegen)