Docenten en trainers Radboud in’to Languages leren van, over en met elkaar

Foto 05-09-17 09 43 36Deskundigheidsdag 2017, het eerste interne congres van In’to Languages, was met ruim vijftig deelnemende docenten van alle niveaus en talen een groot succes. Hiermee laat In’to Languages zien dat het zich wil inzetten om zijn docenten te helpen zich professioneel te ontwikkelen en hun kennis uit te bouwen, en zo hun loopbaan naar een hoger plan te brengen.

Het bomvolle programma bood keuze uit allerlei onderwerpen, variërend van specifieke aspecten van uitspraakonderwijs tot het gebruik van interpretatieve dans in de klas, en van wetenschappelijke en praktische onderwijsideeën tot presentaties die docenten aan het denken zetten over onderwijs in de breedste zin van het woord over de hele wereld.

Bovendien konden de deelnemers tijdens Deskundigheidsdag kennismaken met Marc van Oostendorp, de nieuwe hoogleraar Academische Communicatie, en luisteren naar zijn plenaire lezing over het idee van verhalen. Dit thema kwam gedurende de hele dag terug. Of de presentatie nu ging over technologie ter bevordering van het leren of over onderwijsprojecten waar technologie wel het laatste is waar je aan denkt, omdat je vooral druk bezig bent met zorgen dat je boek niet door insecten wordt opgegeten…

IMG_4780Het enthousiasme en de positieve reacties van alle deelnemers kwamen ook terug in de evaluatie, waarin mensen bij verschillende workshops en presentaties aangaven dat ze deze graag nog eens (of uitgebreider) wilden volgen. Ook kwamen er diverse ideeën voor de invulling van toekomstige Deskundigheidsdagen naar voren.

Meer weten over de In’to-Docentendeskundigheidsdag? Neem dan contact op met onze afdeling In’to Teaching Support via intoteachingsupport@into.ru.nl.

(Annick Dankers, Radboud in’to Languages, Radboud Universiteit Nijmegen)