EPALE lanceert online magazine over volwassen migranten en leren

epaleEPALE, het online platform voor volwassenen en leren in Europa, besteedde van april tot juni aandacht aan migranten. Het Nederlandse EPALE-team ging op zoek naar goede (praktijk)voorbeelden, inspirerende verhalen en ideeën uit de hele wereld en bundelde deze tot een online dossier. Het EPALE extra magazine toont hiervan een selectie. Voor de volledige verhalen kunnen geïnteresseerden doorklikken naar de website.

In het dossier staan de volgende vragen centraal: Welke rol kan onderwijs aan vluchtelingen spelen in Nederland (en Europa)? Hoe helpt educatie migranten? Wat kunnen ‘wij’ leren van immigranten? De verhalen werden verdeeld over een aantal subthema’s:

  • Migranten en taal;
  • Migranten leren van hun nieuwe maatschappij, de nieuwe maatschappij leert van migranten;
  • De rol van volwasseneneducatie in de huidige vluchtelingencrisis;
  • Migranten en de arbeidsmarkt.

Het magazine is online in te zien of te downloaden via het platform.

EPALE is een online platform voor én door professionals die werkzaam zijn in de volwasseneneducatie. Via het platform kunnen docenten, opleiders, beleidsmakers en onderzoekers onderling contact leggen, kennis delen en ideeën opdoen. Het elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa (EPALE) is een initiatief van de Europese Commissie en maakt deel uit van het Europese subsidieprogramma Erasmus+ voor onderwijs, jeugd en sport.

In Nederland is CINOP aangewezen als National Support Service (NSS) en heeft als taak om EPALE te laten leven bij iedereen die zich inzet voor het leren van volwassenen.

Meer informatie?
https://ec.europa.eu/epale/nl
www.epale.nl