Gratis Introduction to Dutch MOOC permanent beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen gelooft dat goede taalbeheersing je in staat stelt zelfstandig en vrij te bewegen en je helpt om je een gelijkwaardige gesprekspartner te voelen in een land dat nieuw voor je is. Nederland kent, net als veel landen in Europa, een grote toestroom van Oekraïense vluchtelingen. Wij willen voorzien in de behoefte die onder deze groep kan ontstaan naar het leren van de Nederlandse taal en hebben daarom besloten de gratis online beginnerscursus ‘Introduction to Dutch’ voorlopig permanent beschikbaar te maken. Dit betekent dat iedereen kan beginnen met de cursus op elk gewenst moment.

De cursus duurt drie weken en is bedoeld voor iedereen die Nederlands wil leren. Onderwerpen als zichzelf voorstellen en vertellen over familie, vrienden, werk of studie komen aan de orde en korte films geven een indruk van het wonen en leven in Nederland.

Besteed je momenteel ook aandacht aan initiatieven voor Oekraïners op de website van je talencentrum? We nodigen je van harte uit om daarin te verwijzen naar deze gratis beginnerscursus. De cursus wordt aangeboden via het platform FutureLearn. Alle informatie en de mogelijkheid om je gratis in te schrijven vind je hier.

(Karin van Ommeren, Talencentrum, Rijksuniversiteit Groningen)