Gratis webinarreeks Oekraïens

We zagen dat veel mensen in Nederland de vluchtelingen uit Oekraïne een warm hart toedragen, mensen in huis namen, in de klas kregen of er via hun werk mee in contact kwamen. Daarbij kregen we al heel snel vragen van mensen of we ze misschien konden helpen met het verkrijgen van een basis Oekraïens.

Als taleninstituut weten wij hoe belangrijk taal is, hoe wezenlijk het is om elkaar te kunnen begrijpen, en de bijdrage die taal daaraan kan leveren. Taal is de grote verbinder. Wij vinden het heel belangrijk dat de mensen uit Oekraïne zich welkom, veilig en thuis gaan voelen. En daarom hebben we binnen een week een gratis webinarreeks Oekraïens opgetuigd.

De reeks bestond uit drie webinars met elk een eigen focus:

  • Webinar 1: Eerste kennismaking met land, mensen en taal
  • Webinar 2: In en om huis
  • Webinar 3: Op school

De interesse bleek enorm. In totaal meldden zo’n 3500 mensen zich aan. Per webinar keken er gemiddeld zo’n 1200 mensen live mee. De reacties tijdens en na de webinars waren hartverwarmend. We zijn dan ook trots en dankbaar dat we deze webinarreeks in korte tijd hebben kunnen realiseren.

Webinars terugkijken
Heb je interesse, of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben. Het is mogelijk om de webinars terug te kijken: Bekijk webinars.

Ook een online cursus Oekraïens
Uit de vragen die we tijdens en na de webinars kregen, bleek dat veel mensen meer Oekraïens willen leren en graag een cursus zouden volgen. Daarom bieden we vanaf 19 mei een online groepscursus Oekraïens voor beginners aan.

(Annick Dankers, In’to Languages, Radboud Universiteit)