Jubileumconferentie in Antwerpen een groot succes

Naar aanleiding van 25 jaar NUT vond op 5 april 2019 de NUT-jubileumconferentie “Macht en pracht van taal” plaats op de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Voor het eerst waren ook niet-leden welkom op een NUT-evenement: de conferentie telde in totaal maar liefst 240 deelnemers!

Na een inspirerende keynotepresentatie door onderwijspsycholoog Paul Kirschner waarin mythes over leren en onderwijs doorprikt werden, reageerde een panel van taalwetenschappers op Kirschners stellingen. Het improvisatietheater ERLNMYR vatte op een ludieke manier de ochtend samen. Na de netwerklunch waarbij de themagroepen centraal stonden, hadden de deelnemers de keuze uit 16 interessante presentaties of workshops. De dag eindigde met een gezellige borrel.

De dag voor de Jubileumconferentie konden de NUT-leden deelnemen aan de pre-conferentie die plaatsvond in het pittoreske Hof van Liere. Na de vergaderingen van de verschillende themagroepen werd het NUT-project van het jaar bekend gemaakt. Daarna werd er in verschillende groepen gewandeld door de stad, op zoek naar Nederlandse sporen in Antwerpen. De dag werd feestelijk afgesloten in de indrukwekkende Spiegelzaal van het Paleis op de Meir met jazzy muziek, leuke speeches en een smaakvol walking dinner.

Het was een geslaagde tweedaagse conferentie: op naar de volgende 25 jaar!

(Rolf Nys, Linguapolis, Universiteit Antwerpen)