Medewerkers TCD dagen elkaar uit met ‘vitaliteits-challenge’

Het Talen Centrum Defensie (TCD) heeft eerder dit jaar een teamchallenge gehouden om meer beweging en gezonde voeding te stimuleren. Alle medewerkers van het TCD namen deel en gingen in teams aan de slag met een activitytracker. Door dagelijks het aantal stappen in te voeren in een speciale app werd de voortgang per team zichtbaar. Zo ontstond een ware strijd en probeerde men zoveel mogelijk te bewegen op een dag.

Na een korte “reclame-campagne” kon men zich opgeven. De medewerkers werden in teams ingedeeld, wat de onderlinge betrokkenheid bevorderde. Iedere deelnemer kreeg een activitytracker en toegang tot een app. Door dagelijks het aantal stappen in te voeren in een speciale app werd de voortgang per team zichtbaar. Daarnaast was er een voedingsplan waar de deelnemers info kregen en bruikbare recepten voor gezonde voeding.

Doel van de challenge
Door meer te bewegen en gezonde voeding zitten werknemers beter in hun vel. Dit leidt tot betere prestaties en een betere onderlinge sfeer. Dit project was vooral bedoeld om een eerste aanzet te geven om meer te bewegen en bewustwording van gezonde voeding.

De challenge werd zeer positief ontvangen: Een leuke en laagdrempelige manier om meer te bewegen. Ook groeide het bewustzijn over hoeveel je eigenlijk op een dag beweegt.

(J.C. Annevelink, N. Pegels, N.G. de Jong, TalenCentrum Defensie, Nederlandse Defensie Academie)