Nieuw bij het Talencentrum RUG: Koreaans, Portugees, Zweeds, TOEFL en de opleiding tot docent NT2!

Binnen de secties Engels, Moderne Vreemde Talen en Nederlands van het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen is er hard gewerkt de afgelopen tijd om dit najaar nieuw aanbod op de markt te brengen! Portugees is na een aantal jaar afwezigheid weer opgenomen in ons aanbod en we gaan voor het eerst met Koreaans en Zweeds van start. Vanaf september bieden we de officiële TOEFL iBT® Test aan en in februari 2024 starten we weer met de opleiding tot docent NT2.

 

Koreaans, Portugees en Zweeds

Zowel voor Koreaans als Portugees is in september een beginnerscursus van start gegaan. Beide talen bleken erg populair tijdens de inschrijfperiode en de cursussen zitten dan ook helemaal vol. Een mooie start dus voor deze nieuwe talen! In november staan beginnerscursussen Zweeds op twee niveaus op de planning. Voor het aanbieden van deze cursussen werken we samen met het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland (SVIN). De cursussen worden gegeven door docenten van het SVIN, middels ons vaste format waarbij je op een hoger tempo de taal leert dan bij de cursussen van het SVIN.

 

TOEFL

Vanaf september zijn we een erkend ETS Certified Test Administrator Services (CTAS) en mogen we de officiële TOEFL iBT® Test en GRE® Test afnemen. We zijn daarmee het enige instituut in Noord-Nederland dat deze toetsen afneemt. De toetsen staan vooralsnog tweewekelijks gepland en hebben vanaf de start al een mooi aantal deelnemers.

 

Opleiding tot docent NT2

In februari 2024 starten we weer met de opleiding tot docent NT2. Van 2016 tot 2019 hebben we de opleiding ook aangeboden, maar zijn hier om verschillende redenen mee gestopt. Een nieuw team aan ervaren en gekwalificeerde NT2-docenten van het Talencentrum gaat de opleiding verzorgen. We zijn trots de opleiding weer aan te kunnen bieden en hopen op een mooie opkomst aan deelnemers. Inschrijven voor de opleiding is nog mogelijk tot en met 30 oktober.