Nieuw bij het Talencentrum RUG

Na de succesvolle introductie van cursussen Portugees, Koreaans en Zweeds, start het Talencentrum in maart met een cursus Oekraïens. Ook Russisch is weer terug in ons aanbod. Daarnaast is de opleiding tot docent NT2 met een volle groep van start gegaan in februari. Inmiddels hebben we al behoorlijk veel aanmeldingen voor de volgende groep die in september 2024 van start gaat. De in september gestarte TOEFL testcentrum bij het RUG Talencentrum is direct succesvol.

 

Oekraïens en Russisch
Vanaf maart start het RUG Talencentrum met online beginnerscursussen Oekraïens en Russisch. Oekraïens is nieuw in ons aanbod en Russisch is terug van weg geweest. In de beginnerscursus Oekraïens introduceren we je met het cyrillische schrift en leer je hoe je het correct uitspreekt. Je leert de basis van de taal en ontdekt de hedendaagse Oekraïense cultuur.

 

Opleiding tot docent NT2
In februari zijn we na een paar jaren zonder gestart met de opleiding tot docent NT2. Het animo was overweldigend en een volle groep is succesvol van start gegaan. In september 2024 starten we met een nieuwe groep, waarvoor inmiddels al veel aanmeldingen binnen zijn. Nieuwe aanmeldingen zijn nog welkom tot 24 maart 2024.

 

TOEFL
Het Talencentrum van de Universiteit Groningen is in september 2023 geaccrediteerd als erkend ETS Certified Test Administrator Services (CTAS) en is sindsdien begonnen met het afnemen van de TOEFL IBT-test. Daarmee zijn wij het enige instituut in Noord-Nederland dat een officiële taaltoets Engels afneemt. Vanwege de toegenomen vraag is het aantal testsessies per maand vanaf januari 2024 verdubbeld. In elke twee uur durende sessie kunnen kandidaten de test afleggen en tot nu toe zijn alle plaatsen volgeboekt. Kandidaten gevestigd in Noord-Nederland hoeven niet meer naar Amsterdam te reizen alleen voor het afleggen van een taaltest. Het testcentrum trekt zelfs kandidaten uit Duitsland.

(Niels Rambags & Karin van Ommeren, Talencentrum, Rijksuniversiteit Groningen)