Nieuwe digitale methode LINK+ door VU-NT2 Expert

Dit najaar is het eerste deel verschenen van LINK+. Deel 1 werkt toe naar niveau A2.

LINK+ is een digitale methode voor hoogopgeleide NT2-leerders, die bij VU-NT2 ontwikkeld is. Eerder verschenen ook al twee edities van LINK voor laag- tot middenopgeleide volwassenen. De uitgever, Boom, heeft een speciale aanbieding voor geïnteresseerden: https://www.nt2.nl/nl/105-5_LINK-jaarlicentie-en-werkboek-set

De online leeromgeving van LINK+ bevat alles wat nodig is om Nederlands te leren. Naast een volledige taalcursus bevat het online programma diagnostische toetsen, vertalingen, een unieke grammaticatrainer, een uitspraaktrainer, het Van Dale-woordenboek, een intern berichtensysteem en extra lesideeën voor de docent. Er is eventueel ook een werkboek verkrijgbaar voor lessen zonder computer of voor blended learning.

De methode stimuleert de transfer naar de praktijk door de functionele, taakgerichte en herkenbare inhoud. Maar ook door de uitnodigende stijl en de grote mate van gebruiksvriendelijkheid. De methode is intuïtief, doelgericht en activeert het leerproces.

 

Het tweede deel van LINK+ naar B1 wordt bij Uitgeverij Boom verwacht in het tweede kwartaal van 2021. Het laatste deel van LINK+ dat opleidt naar B2 zal naar verwachting een jaar later verschijnen, begin 2022.

 

Wil je meer informatie over LINK+? Neem dan contact op met Annemarie Nuwenhoud van VU-NT2 Expert (a.nuwenhoud@vu.nl) of met Tessa Boff Tonella van Boom NT2 (t.bofftonella@boomamsterdam.nl).

 

(Ivet van der Eerden, VU-NT2, Vrije Universiteit Amsterdam)