Nieuwe directeur Taalcentrum-VU

Sinds 1 mei 2021 heeft het Taalcentrum-VU een nieuwe directeur: Annette van der Schee. Zij volgt Rob Doeve op, die eind mei met pensioen ging.

Rob Doeve was ruim dertig jaar bij het Taalcentrum betrokken, waarvan het overgrote deel als directeur. Robs betrokkenheid bij het Taalcentrum was ontzagwekkend en niet-aflatend. Onder zijn leiding maakte het Taalcentrum de omslag van een stichting naar een bv, en versterkte het zijn positie in de markt als toonaangevend vertaal- en communicatiebureau.

Nooit heeft Rob daarbij de kwaliteit uit het oog verloren: het Taalcentrum combineert een markt- en servicegerichte benadering met een gedegen academische achtergrond. Collega’s, klanten en relaties hebben fijne herinneringen aan de samenwerking met Rob. Ze roemen vooral zijn scherpzinnigheid, taalvirtuositeit en gevoel voor humor.

Annette van der Schee komt uit de eigen gelederen van het Taalcentrum. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring, waarvan de afgelopen vijf jaar als hoofd van de afdeling Sales en Marketing. Ze kent het bedrijf dus door en door en gaat vol enthousiasme aan de slag. Annette: ‘Het belang van heldere en overtuigende communicatie is misschien wel groter dan ooit. In elke taal. Dat is een mooie opgave om samen met onze klanten, onze trainers, vertalers en tekstredacteuren aan te werken.’

Meer weten? Lees het interview met Annette op de website van Taalcentrum-VU.

(Taalcentrum-VU, Vrije Universiteit Amsterdam)