NUT-centra namen deel aan Cercles 2018

De Conferentie van en voor Europese universitaire talencentra vindt 1 x per 2 jaar plaats. Dit jaar was Poznan (Polen) de prachtige gastlocatie. Drie dagen waren er presentaties en workshops verdeeld in verschillende thema’s. The global graduate stond centraal in veel presentaties en lezingen. Welke vaardigheden moet een afgestudeerde in deze tijd bezitten? Algemene taalvaardigheid voldoet niet meer, specifieke taalhandelingen zijn nodig en daarnaast kennis van interculturele communicatie.
Sounds familiar? Nou, dat vonden wij ook en dat is maar goed ook.

Vanuit de Nederland waren de talencentra van Tilburg, Twente, Groningen, Nijmegen en Wageningen vertegenwoordigd. Groningen en Nijmegen gaven beide een aantal workshops en presentaties.

 

Opvallende termen

VUCA world over onze snel veranderende wereld waarbij VUCA staat voor: volatile, uncertain, complex and ambiguous.
Global Graduate van vandaag; wat moet hij/zij kunnen in de nieuwe wereld (arbeidsmarkt). Welke competenties staan bovenaan? Kunnen werken in teams, drive & veerkracht, en natuurlijk excellente communicatie vaardigheden (mondeling als schriftelijk)!
Moral agent of change: over de verantwoordelijkheden die je als docent hebt.
Starters, mover, flyers (shiners?): andere termen voor beginners, intermediate en gevorderden. ‘Shiners’ was een toevoeging van een collega uit Tilburg

 

Het volledige verslag met informatie over alle workshops en presentaties is op te vragen bij Katherine Anderton, k.anderton@let.ru.nl

 

(Sylvia van der Weerden, voorzitter NUT-bestuur)