NUT-docentendag 2023 – Call for papers

 

Op vrijdag 2 juni 2023 houdt de NUT haar docentendag in Gent. Het thema van deze dag is EVALUEREN.

 

Thema

Alleen door te evalueren kan waarde bestaan, meende Friedrich Nietzsche. Dit motto gaat ongetwijfeld ook op voor het leeuwendeel van taalstudenten, en dus is een taaldocent dagelijks met evalueren bezig.

Afhankelijk van het type evaluatie roept de bezigheid verschillende vragen op. Is mijn beoordeling betrouwbaar? Vindt mijn student mijn feedback duidelijk? Kan ik mijn evaluatieproces stroomlijnen zodat het minder tijdrovend wordt?

Voor deze NUT-docentendag trekken we het spectrum van evalueren open van gestandaardiseerde tests tot cursusspecifieke examens en geïndividualiseerde portfolio’s, van testafnames op papier tot computertests en online tests, van klasfeedback tot individuele feedback. We beperken ons evenmin tot een specifieke vaardigheid, zoals de thema’s van onze keynotes hieronder meteen duidelijk maken. Op deze manier vindt iedereen wat wils tijdens deze bijeenkomst.

 

Keynote sprekers

  • Nivja de Jong (Universiteit Leiden), “Evalueren van spreekvaardigheid”.
  • Nel de Jong (VU-NT2), “Evaluatie van geschreven teksten: ondersteuning van feedback en zelf-revisie’”.

 

Call for papers

We nodigen u uit om voorstellen in te dienen voor een bijdrage in de vorm van een presentatie of een workshop. Stuur een samenvatting van maximaal 300 woorden naar uct@ugent.be. Vermeld NUT-docentendag in de onderwerpregel. De samenvattingen zullen anoniem worden beoordeeld door de programmacommissie. De deadline voor inzendingen is 15 maart 2023.

 

Inschrijven

Het inschrijvingsformulier voor deelname aan de docentendag zal begin april beschikbaar zijn op de website van de NUT.

 

Locatie

De docentendag vindt plaats in het Technicum van de Universiteit Gent (Sint-Pietersnieuwstraat 41, 9000 Gent).

 

(Tom De Moor & Kristof Baten, UCT, Universiteit Gent)