NUT-inspiratiesessie: de ideale marketingcampagne

Linguapolis (UAntwerpen) beet dinsdag 30 mei 2023 de spits af, en organiseerde de eerste interactieve NUT-inspiratiesessie rond marketing en communicatie.

Een kleine 25 marketeers, communicatie- en secreteriaatsmedewerkers en coördinatoren van verschillende NUT-talencentra namen de ideale marketingcampagne onder de loep en wisselden ervaringen uit over voorbije campagnes en communicatie-acties.

Marlies Sandra, stafmedewerker Communicatie bij Linguapolis, lichtte de cruciale onderdelen van een campagneplan toe, gaf inzicht in de customer journey en hoe je je kanalen en boodschappen daarop afstemt. Ze deelde tot slot de inzichten die Linguapolis trok uit voorbije campagnes. De aanwezige deelnemers vonden het heel leerzaam om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van de andere taalinstituten, en deden inspiratie op voor hun eigen campagnes. De vele kanalen, doelgroepen en beperkte middelen blijven voor velen een uitdaging, maar door de juiste campagnedoelen en focuspunten voorop te stellen, is kiezen niet altijd verliezen!

(Marlies Sandra, Linguapolis, Universiteit Antwerpen)