Radboud in’to Languages vierde jubileum

Radboud in’to Languages bestaat 25 jaar. Op 30 november vierde In’to dit jubileum met een lustrumevent in de Vereeniging. Belangrijk onderdeel van het lustrumevent was de finale van de wedstrijd ‘In’to Stories: make your research come alive’, waarbij het publiek kon kiezen welke wetenschapper zijn of haar onderzoek het beste ‘live’ aan een groot publiek wist te presenteren. Het hoogtepunt volgde aan het einde van de middag met de uitreiking van de Radboud Universiteitspenning aan Liesbet Korebrits, Directeur van Radboud in’to Languages.

 

In’to Stories: make your research come alive

In’to nodigde wetenschappers van de Radboud Universiteit uit om hun onderzoek tot leven te brengen met een ijzersterk verhaal. Niet alleen om hen uit te dagen, maar ook om de wetenschappers een podium te bieden voor hun onderzoek. Een vakjury maakte een voorselectie van de vier meest verrassende of inspirerende inzendingen. Het publiek besliste uiteindelijk wie de winnaar werd.

 

Francesca Arici winnares ‘In’to Stories’

De opdracht was duidelijk: make your research come alive! Francesca Arici liet haar onderzoek het beste tot leven komen. Met haar verhaal over niet-commutatieve meetkunde wist zij de zaal te boeien van het begin tot het eind. Een terechte en inspirerende winnaar! Francesca ging uiteindelijk ook nog naar huis met een reischeque ter waarde van € 250 euro, een gratis taalcursus en eeuwige roem natuurlijk.

 

Universiteitspenning voor Liesbet Korebrits

Het college van bestuur reikt een Universiteitspenning uit aan medewerkers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Radboud Universiteit. Normaal gebeurt dit tijdens de jaarlijkse Dies Natalis-viering. Alleen in hele bijzondere gevallen wijkt het college van bestuur uit naar andere momenten. Vanwege het 25-jarig lustrum van Radboud in’to Languages ontving Liesbet de penning tijdens de viering in de Vereeniging.

 

(Annick Dankers, Radboud in’to Languages, Radboud Universiteit Nijmegen)