Smakelijke versprekingen

Een paar cursisten zaten (voor de les) geanimeerd met elkaar te praten in het Arabisch. Ik wilde graag meelachen, dus ik vroeg waar ze het over hadden. “Ooh, we praten gewoon over een aapje”, zei er een. Ik was meteen enthousiast, want het is toch leuk om over schattige, grappige aapjes te praten. “Wat voor soort aapje dan?” “Voor op je telefoon.” Een andere cursiste moest mijn verwarring hebben gezien, want zij zei: “Hij bedoelt een applicatie, mevrouw.”

Dit was meteen een mooi bruggetje naar het belang van een goede uitspraak, en dan vooral die lastige korte en lange klinkers.

 

Slagen voor een examen is soms levensgevaarlijk, zo blijkt uit een opdracht met aanvulzinnen:

Mark beweert dat … > Mark beweert dat hij met zijn examen geslacht was.

 

Toen een docent ziek was, stuurde een cursist deze mail:

Beste A.,
Beterschap. We hebben u vandaag gemist. Ik hoop dat u weer op uw been staat.
Met hartelijke groet,
M.

 

Nog wat leuke fouten uit toetsen en intakes:

Ik moet hem ont tijdens een familiereis.

Hij is dominant en soms boost hij snel als de weg druk is.

Ik heb gisteren … > Ik heb gisteren een burger gegeten.