Studiedag ‘Betere scripties en taken: taalvaardigheid als hefboom’

10 jaar Monitoraat op maatOp 3 mei 2016 namen 80 docenten, beleidsmedewerkers en onderwijsondersteuners van de Universiteit Antwerpen deel aan een interne studiedag rond taalbeleid en academische schrijfvaardigheid. De aanleiding voor de studiedag (en de feestelijke receptie achteraf) was het 10-jarig bestaan van Monitoraat op maat – Academisch Nederlands (Linguapolis).

Studiedag UAntwerpenSinds 2006 organiseert Monitoraat op maat workshops en persoonlijke begeleiding rond academisch Nederlands voor studenten van de Universiteit Antwerpen. Daarnaast ondersteunt Monitoraat op maat de opleidingen en faculteiten bij de uitbouw van een krachtige taalleeromgeving waarbinnen studenten hun academische taalvaardigheid kunnen ontwikkelen. Monitoraat op maat stond ook mee aan de wieg van de nieuwe Taalbeleidsnota van de Universiteit Antwerpen, die op de studiedag van 3 mei werd voorgesteld.

Kijk voor het volledige programma, de foto’s, presentaties en interviews met de sprekers op www.linguapolis.be/studiedag-taalbeleid.

(Dirk Berckmoes, Linguapolis, Universiteit Antwerpen)