Studiemiddag 9 oktober 2015: De veranderende leeromgeving

veranderendeleeromgevingOp vrijdagmiddag 9 oktober vindt op de Volksuniversiteit in Amsterdam de derde studiemiddag plaats van de werkgroep ICT en Blended Learning van de BVNt2.

Het thema is “de veranderende leeromgeving“. Het Nt2-onderwijs verandert in snel tempo. Steeds vaker gebruiken leerders en docenten digitale apparaten (smartphonesbijvoorbeeld) en applicaties (apps zoals Duolingo of Quizlet) in hun leerproces en onderwijs.

Dit heeft grote gevolgen voor de leer- en lespraktijk (informeel leren wordt steeds belangrijker). Concepten als flipping the classroom (waarbij leerders de grammatica via video’s tot zich nemen voordat ze naar de les komen) raken langzaamaan gemeengoed, net als het monitoren van het studiesucces (learning analytics) maar ook voor het werven van een nieuwe groep leerders (denk aan Nederlands leren via een massive open online course) en online taalcursussen en cursusplatformen.

Er zijn verschillende presentaties en workshops rond dit thema. Meer informatie is te vinden op https://sites.google.com/site/ictnt2.