Talencentrum in de kijker: Academisch talencentrum Universiteit Leiden

Wij zoeken altijd naar verbeteringen omtrent de intake toetsen. Hoe zorg je dat dit soepel verloopt? Laat je mensen wel of niet betalen voor een intake? Is de intake helemaal online? Hoe zorg je dan dat mensen zich ook eerlijk op het juiste niveau inschrijven?  Kortom, een onderwerp om met NUT-collega’s over te sparren!

 

Ons laatste personeelsuitje was een heel bijzonder uitje: naar een uitvoering van het Nationaal Ballet in Amsterdam – dit ter gelegenheid van de verjaardag van onze directeur!

 

Zoals jullie weten heeft ATC een groot aantal videoclips gemaakt over academische vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels. Er ontbraken nog Engelstalige video’s over Presenteren en Literature Review. De laatste maanden hebben we hieraan hard gewerkt en ze zijn vorige week online gekomen: bekijk de filmpjes hier.

 

Een uitdaging die op ons wacht… Driemaal raden… de NUT conferentie op 27/28 maart 2025! We hebben er heel veel zin in om jullie in Leiden te verwelkomen en gaan onze uiterste best doen om er een mooie conferentie van te maken!

 

Kort geleden werd ons gebouw bezet door Extinction Rebellion. We moesten alle lessen omzetten naar online en om 16u werd het hele gebouw afgesloten omdat de demonstranten met matrassen aan het slepen waren om de nacht op de uni door te brengen. Politie en beveiliging erbij, en uiteindelijk zijn ze toch thuis gaan slapen.

 

Ons gebouw grenst aan de Hortus, waar medewerkers op een klein stukje grond groenten mogen verbouwen. Dit project is begin maart begonnen en twee van onze collega’s hebben zich hiervoor aangemeld, en gaan in de lunchpauze ‘liefde en water’ geven aan hetgeen ze gepoot hebben. We zijn benieuwd wie de grootste wortel gaat kweken!

 

We dromen van onze nieuwe huisvesting. Onze campus wordt nu verbouwd. Het gebouw tegenover ons wordt deze zomer in gebruik genomen en het ziet er fantastisch uit. Wij moeten nog even wachten: de nieuwe huisvesting voor ATC staat in de planning voor 2028.

(Gea Hakker, Academisch Talencentrum, Universiteit Leiden)