Talencentrum in de kijker: ACTO – Academisch Centrum voor Taalonderwijs, Vrije Universiteit Brussel

Een talencentrum in hartje Brussel. Geen betere plek om een taal te leren dan in deze meertalige wereld- en cultuurstad. We moedigen onze studenten dan ook aan om de hoofdstad en haar internationale en multiculturele karakter te ontdekken.

Onze studenten zijn sterk meertalig. De grote diversiteit in de samenleving zit daar beslist voor iets tussen. Op onze campus hoor je verschillende talen en word je op de relativiteit van je eigen taal gewezen.

 

ACTO werkt mee aan het InCAMPUS-programma van het International Relations and Mobility Office van de VUB. Het InCAMPUS-programma is een voorbereidend programma dat student-vluchtelingen de noodzakelijke taal- en studievaardigheden wil bijbrengen om een universitaire opleiding succesvol af te ronden. Het programma bestaat onder andere uit intensieve Nederlandse en Engelse taalcursussen, voorbereidingscursussen op onderwijsmethodes en studievaardigheden evenals culturele oriëntatielessen en psychologische ondersteuning en begeleiding.

 

We richten momenteel een nieuwe taaltestruimte in. We kijken er alvast naar uit om onze deelnemers in dit state-of-the-art centrum te verwelkomen voor al hun taaltesten (TOEFL, ITNA, ITACE, etc.)!

 

(Barbara Louwagie, ACTO, Vrije Universiteit Brussel)