Talencentrum in de kijker: Hanze Language and Culture Centre

Ons aanbod is uitgebreid met cursussen rondom interculturele competenties. We hopen er binnenkort ook diversiteitstrainingen aan toe te voegen. Om die reden heten we sinds vorig jaar dan ook Hanze Language and Culture Centre.

 

Momenteel wordt de huidige website van de Hanze voor zowel intern als extern volledig opnieuw ingericht. Ondanks al onze pogingen weten we nog steeds niet waar we straks weer vindbaar zijn.

 

Het wordt dus een uitdaging om ons voor de interne klant (zowel student als medewerker) goed vindbaar te krijgen. Ook weten we nog niet goed hoe wij kunnen inspelen op flexibel onderwijs.

 

Net als iedereen waren we natuurlijk bang om nog een zeer lange tijd alleen online les te kunnen geven. Gelukkig is dat niet het geval en zijn we voor alle lessen weer volledig op de campus te vinden.

 

Studenten zijn vaak heel dankbaar dat ze bij ons een taal kunnen leren ter aanvulling op hun bachelor. Soms nemen ze zelfs een cadeautje mee uit eigen land om ons te bedanken.

 

We willen dat het Hanze Language and Culture Centre een prominente plaats binnen de Hanzehogeschool krijgt in combinatie met integraal taalbeleid (kenniscentrum).

 

(Monique Overmeer, Hanze Language and Culture Centre, Hanzehogeschool Groningen)