Talencentrum in de kijker: Taal en Cultuurcentrum, HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences is één van de Cambridge examencentra in Nederland. Afgelopen zomer hebben we een recordsessie gedraaid, met bijna 400 kandidaten die op 1 dag speaking exams afgelegd hebben. Dat deze hele dag vlekkeloos verlopen is, is iets waar we toch wel trots op zijn!

 

 

De organisatiestructuur van onze hogeschool heeft jarenlang een semi-onafhankelijke status van het Talencentrum in de weg gestaan. Onlangs kregen we te horen dat het CvB erin heeft toegestemd om het TCC (Taal en Cultuurcentrum) als team te erkennen en als zodanig onder te brengen bij de Academie voor Economie.

 

Dit houdt natuurlijk ook in dat we werk moeten gaan maken van de nieuwe opzet en ervoor gaan zorgen dat we onze (fysieke) plaats verdienen binnen de organisatie. Dat zal nog het nodige denk- en doewerk vereisen, maar ‘wir schaffen das’.
Daarnaast breidt de HZ uit naar meerdere locaties. Dat betekent een fysieke oplossing zoeken voor het TCC.

 

Op (middel)lange termijn willen we ‘op maat’ gaan werken. Individuele taalleerlijnen gaat misschien wat ver (bijna 5000 studenten), maar we willen naar een structuur waarbij studenten veel meer op eigen niveau en in eigen tempo aan taalleren en –verwerven kunnen werken.

 

(Marc Alliët, Taal en Cultuurcentrum, HZ University of Applied Sciences)