Talencentrum in de kijker: Language Center TU/e

Al onze NT2-examens zijn gedigitaliseerd in AnsDelft, een erg handige tool. Docenten kunnen makkelijker nakijken, met hun eigen laptop, er is geen papieren archief meer en het scheelt tijd.

 

Een vraagstuk waarover wij weleens met een NUT-collega zouden willen sparren is het Talencentrum 2040, waar gaan we naartoe met alle ontwikkelingen in de politiek en AI. Hoe zorgen we ervoor dat we future proof zijn en blijven?

 

Ons laatste personeelsuitje was naar de Beekse Bergen. Het was in juni, toen het de hele maand prachtig weer was, maar juist op deze middag regende het pijpenstelen en alle dieren waren aan het schuilen. Gelukkig hebben we toch nog veel dieren kunnen zien (aapjes kijken) en was het gezellig.

De TED talk: secrets about learning a new language raden we aan om eens te bekijken. De kern: je moet er plezier in hebben om een nieuwe taal te leren. Dus of je nu Harry Potter leest of Netflix kijkt, het helpt allemaal.

 

We zijn trots op de Bachelor College: we zijn bezig om bij en met verschillende faculteiten een leerlijn te maken voor Academic Writing die door de drie bachelorjaren heen loopt, geïntegreerd in de vakken en met verschillende momenten en vormen van feedback. Ook workshops, coaching en screencasts maken hier onderdeel van uit. Studenten, docenten en teacher supporters zijn enthousiast!

 

Als Talencentrum op een technische universiteit moeten we regelmatig ons bestaansrecht verdedigen. Gelukkig lukt dat steeds beter.

 

Het is een inkopper, maar het houdt ons ook bezig: het integreren van AI in ons schrijfonderwijs zien we als een grote uitdaging.

 

Hier worden we vrolijk van: Did you know, one smile can generate the same level of brain stimulation as up to 2,000 bars of chocolate?!  Als docent is het dus heel belangrijk om te glimlachen!

(Leonie Kasje, TU/e Language Center, Technische Universiteit Eindhoven)