Talencentrum in de kijker: Radboud in’to Languages

smileys-talencentrum-inde-kijker2We bestaan dit jaar 25 jaar: een mijlpaal. In 25 jaar zijn we uitgegroeid van een klein talencentrum met drie vaste medewerkers dat uitsluitend cursussen Engels en NT2 verzorgde, naar een expertisecentrum voor taal en communicatie dat 19 talen aanbiedt, een uitgebreid aanbod academische communicatie verzorgt, een afdeling Vertaling & Tekstredactie en een afdeling Toetsing heeft. We hebben drie locaties, twee schrijfcentra en er werken zo’n 150 mensen bij In’to. Daar zijn we ontzettend trots op. Als kers op de taart hebben we dit jaar een hoogleraar academische communicatie aan ons weten te binden. Zijn naam wordt weldra bekendgemaakt. Op 30 november vieren we ons lustrum met een event voor relaties in de Vereeniging in Nijmegen. We hebben ook een wedstrijd op de campus gelanceerd: ‘Make your research come alive’. Een wedstrijd voor iedereen van de Radboud Universiteit en het Radboudumc die met onderzoek bezig is en die zijn/haar onderzoek tot leven wil brengen met een ijzersterk verhaal. De vorm is vrij; deelnemers mogen vertellen, schrijven, filmen, dichten, vloggen, rappen, zelfs dansen. De genomineerden krijgen een podium op 30 november en de winnaar wordt dan ook bekendgemaakt.

 

Thinking_FaceOp 12 mei zijn we verhuisd naar een tijdelijke locatie vanwege een grootschalige verbouwing van de begane grond van het Erasmusgebouw waar onze hoofdlocatie gevestigd is. Onze nieuwe locatie is mooi, maar een stuk minder centraal gelegen. We zitten even niet meer in het kloppende hart van de campus en moeten alle hens aan dek zetten om onze zichtbaarheid te maximaliseren. De verwachting is dat we minimaal 1,5 jaar op de tijdelijke locatie zullen zitten. Daarna gaan we weer terug, naar een, zoals het er op papier uitziet, prachtig gerenoveerde begane grond van het Erasmusgebouw.

 

bicepsOndernemen binnen een overheidsorganisatie is een sport. In ons streven naar een gezonde bedrijfsvoering worden we soms als commercieel en duur gezien. We stoppen dan ook veel energie in het overtuigen van spilfiguren en het verantwoorden van onze keuzes, maar dat hoort er ook gewoon bij.

 
dreamerWij kijken ontzettend uit naar de terugkeer naar onze vernieuwde locatie in het Erasmusgebouw. We krijgen dan niet alleen een nieuw fris interieur, maar hebben dan ook eindelijk fysiek de ruimte om een droom die we al lang hebben te realiseren; een ‘language court’, zoals we het zelf noemen. Een centrale, goed toegankelijke plek waar we laagdrempelig instant taalhulp kunnen bieden. Wordt vervolgd!

(Annick Dankers, Radboud in’to Languages, Radboud Universiteit Nijmegen)