Talencentrum in de kijker: Universiteit van Maastricht

Onze snelle overstap van offline naar online, één weekend en we waren er klaar voor. Onze maatwerktrajecten; individuele programma’s maar ook bij faculteiten; bijvoorbeeld de door ons ontwikkelde cursus medisch Nederlands. Ons slagingspercentage bij de inburgeraars dat op dit moment op 94% ligt. Maar bovenal zijn we trots op ons Talencentrum en team met collega’s die elkaar zoveel mogelijk proberen te helpen en te ondersteunen.

 

De grote uitdaging is tegemoet te komen aan een nog steeds groeiende vraag naar maatwerk en individuele trajecten; er is een zekere spanning tussen de grootte van ons team en het aantal opdrachten dat we aankunnen. Verder is het moeilijk om nieuwe Nt2-docenten te vinden. Iemand?

 

We zijn hèt academisch competentiecentrum voor taal-, communicatie-, en intercultureel onderwijs, binnen de facultaire programma’s en daarbuiten. We zetten oude en nieuwe middelen in om taal, cultuur en communicatie toegankelijk te maken en spelen in op maatschappelijke ontwikkelingen waardoor we studenten en medewerkers binnen de UM als ook professionals van bedrijven en instellingen daarbuiten kunnen helpen hun dromen te realiseren.

 

(Mariëlle van Well met input van Katja Verbruggen en Mercè Minguella, Talencentrum van de Universiteit van Maastricht)