Talencentrum in de kijker: University of Twente Language Centre (UTLC)

Op maandag 4 december jl. genoten we met het hele team van een Sinterklaasontbijt. Iedereen droeg iets bij aan een divers buffet: van Brussels brood tot alcoholvrije bisschopswijn, van aardappelmuffins tot blondies. Het werd een gezapig begin van de werkweek. Nog de hele dag snoepten we van al het lekkers.

 

We hebben onze PhD cursussen recent aangepast en integreren nu de online Nature Masterclasses in onze cursussen over wetenschappelijk schrijven, presenteren en publiceren. Hierdoor hebben de deelnemers veel meer flexibiliteit in het volgen van de verplichte cursussen. We combineren de online Nature cursussen met on-campus activiteiten om het geleerde in de praktijk te brengen.

 

Om meer grip te krijgen op externe inhuur heeft de UT sinds april een centrale inhuurdesk en een broker. Ook onze meer dan zestig zzp’ers moesten eraan geloven en worden ingelijfd. Dat heeft veel commotie en een hoop extra werk opgeleverd. Helaas hebben een paar trouwe ervaren zzp’ers aangegeven niet langer met ons te willen werken.

 

In de cursussen NT2 en in ons schrijfcentrum werken wij met teaching assistants en peertutoren, in totaal 25 studentoproepkrachten. De studenten zijn professioneel, enorm gemotiveerd, staan dicht bij de studenten en leveren een wezenlijke bijdrage aan onze innovatiekracht.

(Katja Hunfeld, UTLC, Universiteit Twente)