Talencentrum in de kijker: Linguapolis

Linguapolis, taalinstituut van de Universiteit Antwerpen

smileys-talencentrum-inde-kijkerNa 4 jaar papier- en auditwerk is het zover: de ITNA-taaltest verwerft het ALTE-kwaliteitslabel Q-Mark. Dit is een mijlpaal voor de Vlaamse NUT-leden uit Antwerpen (Linguapolis), Brussel (VUB en KU Leuven Campus Brussel), Gent (UCT) en Leuven (ILT). Gelukkig is het label 5 jaar geldig, toch net iets langer geldig dan de weg ernaartoe…

 

smileys-talencentrum-inde-kijker3Linguapolis staat als laatste in de rij bij de toewijzing van leslokalen. Door het groeiende succes van onze taalopleidingen vroegen we om ’s avonds een extra gebouw te openen. Resultaat: Njet! voor het extra gebouw. Meer nog: er wordt een extra vleugel gesloten. Begrijpe wie kan… Daarom: een pluim voor onze lokaalrooster-puzzelaars; zij leveren telkens weer een huzarenstukje!

 

smileys-talencentrum-inde-kijker2Bij Linguapolis tellen we een beetje zoals bij de leeftijd van een kat of een hond: in september 2016 vierden we meer dan 30 jaar bestaan onder de noemer “10 jaar Linguapolis”. Een handig trucje om eeuwig jong te blijven!

 

 

smileys-talencentrum-inde-kijke1rPrimeur voor 2016: fondsenwerving voor het taaljaar Nederlands ten voordele van de student-vluchtelingen. Onder het motto “vluchtelingen zoeken beurzen” verzamelden we € 40.000 aan giften en met de actie “beurzen zoeken vluchtelingen” selecteerden we 10 gemotiveerde beursstudenten. Dit willen we jaarlijks – en zolang het nodig is – herhalen zodat zoveel mogelijk student-vluchtelingen snel hun nieuwe taal kunnen leren.

 

(Christine Engelen, Linguapolis, Universiteit Antwerpen)