TCP Language Centre 10 jaar!

jubileumLijstjes met telefoonnummers van taalaanbieders in de regio. Een doorgeefluik waar medewerkers informatie konden krijgen over taalcursussen elders. En een naam die vooral niet meer moest beloven dan dat: TaalCoördinatiePunt. Zo is het TCP Language Centre van de Universiteit Twente dat in september 2015 tien jaar bestond begonnen. Als tweemanskantoortje onder de vleugels van de Onderwijskundige Dienst.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig dienstverlener, met een continu stijgend eigen trainingsaanbod. Niet alleen bieden we een steeds uitgebreider talenprogramma aan, sinds 2011 hebben we een Writing Centre en twee jaar geleden openden de virtuele deuren van het Skills Lab, met een vaardighedenlijn waarin o.a. interculturele communicatie een plek heeft.

De uitdagingen liegen er niet om. Met de in het strategisch papier Vision 2020 geformuleerde internationaliseringsvisie van de Universiteit Twente, ligt er de komende jaren een belangrijke rol voor ons in de begeleiding en ondersteuning van het internationaliseringsproces.

Maar in september was het tijd voor een feestje! We kijken terug op tien bijzondere jaren waarin een paar docenten begon een handjevol buitenlandse studenten in te burgeren. De hoogtijdagen van de nauwelijks te stelpen Duitstalige instroom volgden, kamperend in tenten op de campus. Samen boerenkool met worst koken midden in de zomer. In onze cursussen ontwikkelden cursisten al internationale competenties toen dit nog geen 21st century skill heette.

We vierden onze verjaardag samen met cursisten en collega’s eind september als het cursusprogramma start. We presenteerden dan ook onze nieuwe website.

(Katja Hunfeld, TCP Language Centre, University of Twente)