Update Cercles

Cercles is het netwerk van Europese universitaire talencentra. De NUT is als zodanig aangesloten. Een keer per twee jaar vindt er een conferentie plaats, het andere jaar is de vergadering van de deelnemende nationale voorzitters.

De laatste vergadering vond afgelopen jaar plaats in Valencia. Het belangrijkste onderwerp was de verkiezing van een nieuw bestuur (executive committee). De nieuwe voorzitter is Sabina Schaffner uit Zwitserland; een actieve en communicatieve persoon die als doel heeft Cercles weer beter op de kaart gaat zetten. Ze stelt zich graag aan ons voor in deze videoboodschap.

Voor de NUT heeft dit Europese netwerk toegevoegde waarde. Op de tweejaarlijkse conferenties zie je waar andere landen mee bezig zijn en kun je goede contacten (en mogelijke samenwerkingen) op doen. Maar ook vinden er tussentijds op landelijk niveau evenementen plaats waar je op aan kan haken. De NUT zou hier nog veel meer profijt van kunnen hebben.
De volgende Cercles-conferentie vindt in 2020 plaats in de mooie universiteitsstad Brno in Tsjechië. Het thema is: “Language Centres at a Crossroads: Open Directions for New Generations of Learners”.

Om de leden goed te informeren over alle activiteiten en evenementen die plaatsvinden brengt Cercles een e-bulletin uit.
Dit bulletin maar ook informatie over de conferentie vind je vanaf nu op de Cercles-pagina op onze website.

(Sylvia van der Weerden, voorzitter NUT-bestuur)