Virtual Dutch Language Café en Winter Holidays with UT Language Centre

In maart 2020 is UT Language Centre (UTLC) gestart met een ‘Virtual Dutch Language Café’. Het talencentrum biedt tijdens werkdagen aan UT studenten en personeel de mogelijkheid elkaar online te ontmoeten en in het Nederlands te praten over dagelijkse onderwerpen. Het Language Café wordt begeleid door een docent NT2. Op deze manier willen we onze cursisten ook in deze bijzondere tijd de mogelijkheid geven hun Nederlandse gespreksvaardigheid te oefenen. De ontmoetingen vinden plaats in Canvas en zijn gratis voor UT studenten en personeel. Inmiddels hebben zich al meer dan 180 mensen ingeschreven op de Canvaspagina. Het is verschillend hoeveel mensen er dagelijks meedoen. Belangrijk blijft wel het taalcafé regelmatig te promoten in de cursussen NT2 en via social media en andere communicatiekanalen.

Tijdens de kerstvakantie wordt het ‘Virtual Dutch Language Café’ (VDLC) tijdelijk omgedoopt tot ‘Winter Holidays with UTLC / VDLC’. Van maandag 21 december tot en met zondag 3 januari organiseren we op dit platform gratis online activiteiten voor UT personeel en studenten, zoals kookworkshops, haak- en breiworkshops, Pictionary, muziek en Yoga Nidra en elke dag een ‘Virtual Dutch Language Café’.

De ‘Winter Holidays with UTLC’ is één van de initiatieven van de Universiteit van Twente om UT personeel en studenten, die niet de mogelijkheid hebben hun families op te zoeken vanwege de reisbeperkingen, te ondersteunen.

 

(Kathelijn Jacobs, UTLC, Universiteit Twente)