Voorbereidingen NUT-conferentie in volle gang

Het duurt nog even tot de NUT-conferentie van 19 en 20 maart 2020, maar het Tilburg University Language Center is al hard bezig met de voorbereidingen.

Het eerste en belangrijkste actiepunt was het vaststellen van het thema en dat is “flexibilisering” geworden. Dit wordt niet alleen het gespreksonderwerp; ook de uitvoering van de conferentie krijgt een flexibele insteek. Zo worden alle talencentra op dit moment bevraagd over hun kijk op dit thema en zal het middagprogramma worden samengesteld op basis van de uitkomsten van deze bevraging. Geen traditionele call for papers dus en ook geen serie lezingen terwijl het publiek achterover leunt: we hopen alle deelnemers met elkaar in gesprek te brengen.

Op donderdag hebben we ook een keuzeprogramma waarbij de keuze op een talige of juist een avontuurlijke activiteit kan vallen. Los daarvan kan in het gezellige Brabant natuurlijk goed gegeten worden en wij vonden het dan ook “zeer vervelend” om de plekken die op de nominatie stonden alvast te bezoeken.

“Understanding society” is het motto van Tilburg University. Wat ons betreft valt daar ook onder dat we rekening houden met onze planeet. We proberen daarom een zo duurzaam mogelijke conferentie te organiseren. Geen TiU-notitieboekjes of plastic tasjes dus, en hotelsuggesties op loopafstand van het station. Zo hopen wij ons steentje bij te dragen.

We kijken er nu al naar uit om de talencentrumdelegaties van Nederland en Vlaanderen in Tilburg te ontvangen.

(Linda Mous, Language center, Tilburg University)