Wat studenten schrijven… Geachte mevrouw

Henk Noorland werkt 30 jaar als NT2-docent voor het INTT (Universiteit van Amsterdam). In deze rubriek deelt hij opvallende teksten die hij de afgelopen jaren verzamelde.

 

Geachte mevrouw,

Graag zou ik uw aandacht willen vragen voor het volgende probleem.

Graag wil ik mij inschrijven voor de cursus Nederlands op het volgende niveau, maar ik kan het cursusgeld deze week niet in één keer betalen.

De reden hiervoor is dat ik de rest van mijn geld deze week heb moeten uitgeven aan borgtocht voor mijn vrienden omdat ze gewelddadig gearresteerd werden toen wij samen met andere studenten en universiteitsmedewerkers vreedzaam demonstreerden tegen de medeplichtigheid van de UvA aan de genocide in Gaza.

Daarom wil ik vragen of ik het bedrag in termijnen kan betalen. Maar ik zou ook graag mijn veroordeling willen herhalen van dit buitensporige politiegeweld toegestaan door het bestuur tegen haar studenten en personeel en eisen dat de banden van de universiteit met Israëlische instellingen worden verbroken.

Met vriendelijke groet,

M.E.
Niveau: B1
Mei 2024