Wat studenten schrijven… Klachtenbrief

Henk Noorland werkt meer dan 25 jaar als NT2-docent voor het INTT (Universiteit van Amsterdam). In deze rubriek deelt hij opvallende teksten die hij de afgelopen jaren verzamelde.

 

S.L.
Raaltepad 5
1324 ET Almere
06 45247531

 

Woningbouwvereniging Flevoland
Enschedepad 33
1324 GB Almere

 

Almere, 6 augustus 2020

 

Betreft: burenoverlast Hengelostraat Almere

 

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik uw aandacht willen vragen voor het volgende probleem.
Ik woon in de Stedenwijk op het Raaltepad. In de afgelopen maand is de bewoner van Hengelostraat 37 begonnen om een tweeënhalf meter hoge struisvogel te houden. Als vogelaar vind ik het natuurlijk best wel leuk om een exotische vogel als buurvogel te hebben, maar de vogel heeft flink overlast in de buurt veroorzaakt. Deze struisvogel is namelijk erg agressief en luid. Hij maakt ruzies met de buurkatten en blaft zoals een hond de hele dag door. Hij heeft al drie keer mijn kat aangevallen. Ook stal hij mijn sleutels en weigert om ze terug te geven. Ik en de andere bewoners van de buurt vroegen al aan de buurman op een vriendelijke manier dat hij de struisvogel leert om rustiger en minder agressief te zijn, maar dat wil hij niet doen. Ik wil graag dat de woningbouwvereniging Flevoland met de buurman even gaat praten zodat wij kunnen proberen om deze overlastproblemen van de struisvogel op te lossen. Een medevogelaar vertelde me dat in Duitsland een gezellige Struisvogeltrainingsfaciliteit bestaat, en misschien kunt u de buurman vertellen om de vogel er te sturen zodat hij (de vogel bedoel ik) een beter lid van de buurt kan worden.

Met vriendelijke groet,

S.L.