Wat studenten schrijven… Museum Van Loon in Amsterdam

Henk Noorland werkt 30 jaar als NT2-docent voor het INTT (Universiteit van Amsterdam). In deze rubriek deelt hij opvallende teksten die hij de afgelopen jaren verzamelde.

 

Gisteren zijn we naar het Museum Van Loon geweest. Een medewerker van het museum heeft met ons rondom gelopen en heeft ons veel informatie over de familie Van Loon verteld. Ik ben blij dat ik bijna alles goed heb verstaan. Ik vond het huis heel mooi en ik kan me nu ook beter indenken hoe het was in deze tijden te leven.

We hebben over de achtergrond van een van de rijkste families van de Amsterdamse geschiedenis geleerd. Volgens mij was het belangrijk dat de gids vrijwillig over de slavernij heeft gesproken en dat er onderzoeken waren om beter te begrijpen welke betrokkenheid de familie Van Loon heeft gehad.

Het enige nadeel van de excursie was dat ik meer over Ferdinand Bol wilde leren, die ook daar had gewoond. Maar dat had ik moeten vragen. Ik vind het altijd leuk om meer over mijn omgeving te leren en dus was dit een prachtige excursie.

F.B.
Niveau B1
Februari 2023