Wat studenten schrijven… Sleutels

Henk Noorland werkt 30 jaar als NT2-docent voor het INTT (Universiteit van Amsterdam). In deze rubriek deelt hij opvallende teksten die hij de afgelopen jaren verzamelde.

 

Voor mij is het leren van een nieuwe taal spannend. Hoewel ik de meeste van mijn bekende talen heb geleerd door naar school te gaan en niet door er actief voor te kiezen, ben ik echt dankbaar dat ik ze heb geleerd. Ik denk dat talen als sleutels zijn die nieuwe werelden openen, omdat elke taal door verschillende groepen mensen en landen wordt gesproken. Ik denk ook dat het fijn is om te kunnen praten met mensen die je anders niet zouden begrijpen.

Het is echter niet altijd prettig om een nieuwe taal te leren, want er komt veel bij kijken, zoals herhalen en leren, en je moet geduld hebben. Het spreken van verschillende talen is ook goed voor de gezondheid van je hersenen, want het is een goede mentale training. En het is ook gunstig voor het vinden van werk omdat het je erg veelzijdig maakt.

T.M. S. N.
Niveau B1
Oktober 2022