Wat studenten schrijven… Zonder

Henk Noorland werkt 30 jaar als NT2-docent voor het INTT (Universiteit van Amsterdam). In deze rubriek deelt hij opvallende teksten die hij de afgelopen jaren verzamelde.

 

Het gebeurde op mijn eerste dag in Nederland toen ik hier naartoe verhuisde met mijn partner. Het was niet mijn eerste keer in Nederland, ik was hier al een paar keer eerder geweest. Op dat moment sprak ik geen Nederlands.

Er was een grote probleem met onze apartment toen we aankwamen op Schiphol. We betaalden al voor de deposit en de eerste maand maar onze makelaar betaalde niet aan de eigenaar (een verhaal voor een andere keer). Daarom moesten we in een hotel blijven. Het was niet ideaal want we hadden onze kat bij ons.

Het was laat toen we bij het hotel aankwamen. Het hotel was niet de beste maar het was een hotel waar dieren toegestaan zijn. We hadden veel honger en het hotel had geen eten beschikbaar, alleen snacks.

Ik besloot om Uber Eats te gebruiken. McDonald’s was dichtbij ons hotel en we waren blij om te zien dat zij vegetarische eten hadden. Ik vroeg mijn partner wat hij wilde op zijn vegetarische hamburger, ik vroeg of hij alle opties wilde en hij zei, “ja, alles op de mijne”. Dat wilde ik ook, alles op mijn hamburger. Ik bestelde twee hamburgers met frietjes en drankjes.

Na 10 of 15 minuten was onze bestelling klaar. Ik ging naar beneden en kreeg onze bestelling. De zakjes waren een beetje licht maar ik dacht niets ervan.

Toen we de dozen van de hamburger openden, zat er niets in de dozen! Echt raar! We waren een beetje geïrriteerd omdat we veel honger hadden. Ik belde Uber Eats en ze zeiden, “sorry, er was iets misgegaan” en dat ik dezelfde bestelling kon doen. Dat deed ik.

Na nog eens 10 minuten was onze nieuwe bestelling klaar. Ik ging opnieuw naar beneden. Toen ik de zakjes van de chauffeur kreeg, merkte ik op dat de zakjes wéér te licht waren. Ik keek in de dozen en zij waren wéér leeg! “Wat is het probleem!”, dacht ik. Ik sprak met de chauffeur en vertelde hem dat er een probleem met mijn bestelling was. De hamburger dozen zijn leeg voor de tweede keer! Hij zei, “dat is echt vreemd” en hij keek naar mijn bestelling.

En toen zag hij wat er was gebeurd. Volgens mijn bestelling, wilde ik niets. Ik selecteerde de optie voor “zonder” voor alles op Uber Eats! Zonder patty, zonder brood, zonder kaas, zonder alles! Het was een beetje gênant maar ook heel grappig. We lachten om mijn fout.

Bij de derde bestelling konden we eindelijk onze vegetarische hamburgers met alles eten! En ik leerde ook een belangrijk Nederlands woord.

K. A. L.
Niveau B1
Februari 2022