Webinar Taalcoaching in groepen, 19 februari 2018

VU-NT2 verzorgt regelmatig trainingen voor vrijwilligers, o.a voor Het begint met Taal, de landelijke koepel van organisaties die taalcoaching verzorgen.

Op 19 februari en 15 mei staan 2 webinars op het programma.

Zie de aankondiging op hun website:

Webinar Taalcoaching in groepen, 19 februari 2018

De webinar Taalcoaching in groepen geeft jou een goed beeld van wat Taalcoaching in groepen inhoudt en wat je als taalcoach kunt doen. Tijdens de webinar krijg je tips, handvatten en suggesties over hoe je Taalcoaching in groepen opzet en invulling geeft aan de bijeenkomsten. Schrijf je alvast in voor de webinar op maandag 19 februari 2018 van 19:30 tot 20:30 uur.

Leren van elkaar en met elkaar! Bij Taalcoaching in groepen komt een vaste groep anderstaligen onder leiding van een of meer vrijwilligers wekelijks samen om op een interactieve manier het Nederlands te oefenen. Het tegelijkertijd begeleiden van een aantal anderstaligen biedt veel voordelen. Het geeft echter ook uitdagingen. In de webinar krijg je tips, handvatten en suggesties over hoe je Taalcoaching in groepen opzet en invulling geeft aan de bijeenkomsten.

Tijdens de webinar komt het volgende aan bod:

  • Wat is Taalcoaching in groepen?
  • Waarom Taalcoaching in groepen?
  • Inzet van Actieve werkvormen
  • Feedback geven bij Taalcoaching in groepen
  • Best practices van Taalcoaching in groepen

Na het volgen van de webinar kun je enthousiast en goed voorbereid aan de slag en help je meerdere gemotiveerde anderstaligen verder!

(Ivet van der Eerden, VU-NT2, Vrije Universiteit Amsterdam)