Zeer geslaagde en inspirerende NUT-conferentie in Groningen

Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen kijkt terug op een zeer geslaagde conferentie. De conferentie werd door de deelnemers zeer positief gewaardeerd.

Op donderdag 22 maart konden de gasten deelnemen aan een stadswandeling of aan een wandeling langs de universiteitsgebouwen. Ondanks de druilerige middag was het enthousiasme over de wandelingen, de stad Groningen en de universiteitsgebouwen groot. Men was aangenaam verrast door de schoonheid van Groningen en heel positief over de informatie en het enthousiasme van de gids. Omdat het weer niet meewerkte, was het een welkome verrassing om te ontdekken dat het restaurant was voorzien van een open haard, met een grote bank rondom die het mogelijk maakte om, voorzien van een hapje en een drankje, op te warmen en bij te praten met collega’s. Ook het diner vond plaats in een levendige sfeer, waarbij de voorzitter van de NUT, na een welkom door de gastvrouw, het Talencentrum Groningen feliciteerde met het 30-jarig jubileum. Enkele collega’s bezochten na het diner nog een lokale bierbrouwerij waar het, mede dankzij de live muziek, goed toeven was.

Het vrijdagprogramma vond plaats in het prachtige Kasteel. Na de themagroep- en directeurenvergaderingen werd tijdens de lunch de prijs voor het NUT-project van het jaar uitgereikt.

‘s Middags vonden er verschillende presentaties en interactieve workshops plaats. De beschrijving van de sessies en de presentaties zijn op de conferentiewebsite vinden.

De dag werd afgesloten met een borrel en hapjes en een ontroerend optreden van het New Life Groningen Choir, dat liederen ten gehore bracht in een mix van Arabisch en Nederlands. Dit koor, dat is ontstaan in een AZC, zet zich in voor het verbinden van Nederlanders en vluchtelingen via muziek. Dit optreden vormde een mooie afsluiting van een geslaagde conferentie.

(Anje Dijk, Talencentrum, Rijksuniversiteit Groningen)