Geslaagde NUT-conferentie in Utrecht

We kijken terug op een goedbezochte en zeer geslaagde conferentie. De conferentie werd gewaardeerd met een prachtige 3,83 (op een schaal van 1 tot 4).

utrecht alg2

Op donderdag 16 maart gingen we van start met een stadswandeling die ons allereerst naar een bijzonder café bracht waar we samen een drankje nuttigden. De deelnemers waren blij verrast en genoten van de sfeer in de voormalige schuilkerk of het oude Stadskasteel. Daarna leidden de gidsen ons langs bijzondere plekken in de Utrechtse binnenstad. Het hoogtepunt van de wandeling was het bezoek aan bakkerij Blom. In de bakkerij gaf de bakker uitleg over verschillende lekkernijen die hij maakt en mochten we een typisch Utrechtse sprits en een Domtorentje proeven. Dat viel bij velen zeer in de smaak! In de winkel werden daarna dan ook de nodige souvenirs gekocht.

Tijdens de borrel en het diner was er volop gelegenheid om met de verschillende collega’s bij te praten.

Op vrijdag 17 maart startten we de dag traditiegetrouw met de themagroepvergaderingen. Na de lunch vond de uitreiking van het NUT-project van het jaar plaats en werd de jaarlijkse groepsfoto gemaakt.

utrecht alg1‘s Middags vonden de verschillende expert meetings plaats. Dit jaar was de insteek dat de middagsessies interactiever zouden zijn en meer in het teken zouden staan van ervaringen en ideeën met elkaar delen. Uit de evaluaties blijkt dat de eerste stappen zijn gezet en dat deze opzet werd gewaardeerd. Hier vind je onder de beschrijving van de betreffende sessie de presentaties van verschillende expert meetings.

De dag werd afgesloten met cabaret. De twee cabaretiers hadden de themagroepvergaderingen en de lunch bijgewoond. Op basis van wat ze hadden gezien en gehoord, hebben ze hun voorstelling gemaakt. Dat gaf een interessant kijkje in de keuken van de verschillende themagroepen. Het vormde een mooie en humoristische afronding van een geslaagde conferentie.

(Maud Beersmans, Babel, Universiteit Utrecht)