Laat je verrassen door Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen. Er liggen meer diamanten te schitteren dan in de rest van de wereld. De winkels lijken er haast musea. En je vindt er – haast letterlijk – op elke hoek een startup.

Antwerpen heeft alles in huis om het jou naar je zin te maken. En dat doet de stad nét iets anders dan alle andere steden. Het geheim? De stad en haar inwoners zijn ervan overtuigd dat er altijd iets ‘nieuwer en beter’ te vinden is. Er wordt niet gevolgd, maar gecreëerd.

Lees verder onder het filmpje.

Stroom van schepen en kennis
Antwerpen verwelkomt jaarlijks meer dan 60.000 binnen- en zeeschepen. Die gaan voor anker in een ‘zeehaven’ die 80 kilometer landinwaarts ligt. Een unieke troef, want zo wordt het hinterland vlot bereikt. Dankzij de haven stroomt ook heel wat kennis de stad binnen. Internationale onderzoeken en gespecialiseerde maritieme opleidingen zijn geen uitzondering in Antwerpen.

Innovatieve en creatieve stad
Antwerpen werd altijd al gekenmerkt door haar vernieuwingsdrang. Denk maar aan de boekdrukkunst die er geboren werd, of aan de internationale keurmerken voor diamant die er hun oorsprong vonden. Antwerpenaars willen voorop lopen en de richting bepalen. Dat bewijzen het conservatorium, de onderzoekscentra, de opleiding Multimedia Technology en de befaamde modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en nog vele meer.. En dat tonen ook de Antwerpse ondernemingen. Startups schieten hier als paddenstoelen uit de grond en groeien uit tot (internationale) successen.

Opmerkelijk anders
Alles is net dat tikkeltje anders in Antwerpen. Shoppen doe je in gebouwen die ergens anders musea zouden zijn. Zo kan je gaan shoppen in de stadsfeestzaal die volledig met bladgoud versierd is. En bij een museumbezoek blaast niet alleen de collectie, maar ook de setting je van je sokken: zo ligt het Museum aan de Stroom het mooiste kunstwerk misschien wel buiten – 60 meter boven de grond en bewonder je er het uitzicht over Antwerpen. Elke dag anders, elke dag spectaculair. In de stad vind je op één vierkante kilometer meer diamanten dan in de rest van de wereld. En de allermooiste bibliotheekruimte in België, de Nottebohmzaal, is het best bewaarde geheim van Antwerpen. Tijdens een stadswandeling volg je dan weer een architecturaal parcours waarvan sommige andere steden alleen maar kunnen dromen.

Ontdek de diversiteit
De Antwerpenaars noemen hun stad graag een ‘wereldstad’. Al durven ze ook over een ‘dorp’ te spreken, waarin iedereen elkaar kent. Niet evident in de grootste Vlaamse stad, met 174 nationaliteiten en meer dan 510.000 inwoners. Toch is Antwerpen een metropool op mensenmaat, waarin je vlot proeft van alle stijlen, kleuren en smaken.

» Inschrijvingen afgesloten

 

 

Met de steun van